Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

naivní....ale čumí z toho dobrá vůle, tak to cupovat nebudu;-)......R^

0 0
možnosti

napsal jste to tklivě ...pro mne až nesmyslně...asi jste jiné povahy...u nás jsem byl lotr kluk ...který musel udělat svou práci...musel mít výsledky ve škole a největším trestem pro něj byl zarach...v jistém věku jsem nosil vlasy do půl zad a pod heslem ..."máš-li dlouhy vlas nechoď mezi nás...jsme odpovídali ...lepší míti dlouhy vlas ...nežli chodit mezi vás...měli jsme přísnější dohled policie ...a dnes s úsměvem vzpomínám...že naše oslovování člena SVB ...vážený policejní rado nebylo někdy bráno s úsměvem a když jsem se zeptal pomocníka VB za co bere refundace na školení ...když ze zákonů ví hov.o...tak jsem dostal 20Kč pokuty přímo na služebně s rčením ...už mu to někdo říct musel ...ale dát ti to musím ...a nižší již není...proč to píši...???...byli jsme stajní jako jsou ti dnes ...i z trávou koketovali...ale...hráli jsme také fotbal...dělali muziku...v určitém věku je odpor ke všemu normální...museli doma makat a stihli jsme i školu ...holky a i ten chlast a cíga a hlavně ...byli jsme od nynějších mamánků soběstačný...na první džíny...pravý jsem si musel vydělat atd...a že by tenkrát nedal táta synkovi přes hubu...ale dal a možná i nos mu zlomil ...ale věděli jsme za co a necítili se ukřivdění...když mi dal učitel na základce facku...a já bych si stěžoval doma...tak mi ten nos táta zlomí dvakrát...příklad...protože PAN učitel ať má nebo nemá pravdu...ji v ohledu na mě prostě má...a byl zde mnohem větší tlak ze stran státních orgánů na nás tyv známé a vyčleněné...ale uměli jsme číst mezi řádky a byli jsme odolnější...a to je ta příprava...neměli jsme čas vňukat a dělat větší kraviny co jsme občas udělali...hezký den všem ZD...;-);-);-)

3 0
možnosti
Foto

J68a80n81a 62M97a65j67o56v59á

28. 5. 2014 21:22

Ta tklivost skutečně praští do očí...

0 0
možnosti
Foto

Za prvé je to násilí které na ně proudí z televize a počítačových her. Čím větší tvrďák, tím větší frajer. To jsou jejich idoly, grázlové kteří střílí napotkání, děvčata která přilehnou ke každému a rodiče, kteří mají prachy a mohou jim plnit jejich náročné sny.

Toto je jejich svět, tak by chtěli žít a když se vrátí do reality jsou nespokojeni a pomocí drog se pokouší znovu navodit příjemnou situaci.

Bohužel nevidí nebezpečí, které s každou další dávkou přichází a konce, kdy se krásné představy změní v noční můru a jejich život je v troskách.

Tyto děti potřebují program, potřebují navštěvovat kroužky v kterých by ukázaly svoji šikovnost, nebo sport, kde musí pořádně zabrat, aby přišly výsledky, tady kouření, drogy a alkohol je tabu. To že rodiče na ně nemají čas, to naši rodičové také neměli, ale nám ten čas dokázali vyplnit pracovními povinnostmi, abychom se náhodou nenudili a nevymýšleli blbosti.

1 0
možnosti

J29a78n 69K98ř45í12ž

28. 5. 2014 8:28

Nová doba přináší i nové problémy - tohle je jeden z nich.

Ale opravdu jen jeden z mnoha.

Za mých studentských let se užíval taky.

Fenmetrafin a Dexfenmetrafin rovněž.

Rovněž Plegomazin a jeho deriváty.A ještě řada jiných.

A dovětek - pokud píši "za mých mladých let",mám na mysli léta šedesátá. Tečka!

1 0
možnosti

Možná jste zapomněl zmínit i psychonauty - lidé klidně vzdělaní, bez jakýchkoliv rodinných či sociálních problémů, ale přesto zvědavých. Někdo rád poznává okolí, cizí kraje a tajná místa. Jiný se zaměří na tajná místa ve své mysli a podvědomí.

0 0
možnosti

A čemu se tak najednou divíme ? Stát rezignoval na boj s drogovými dealery, čím dál častěji se mluví o legalizaci drog, pravomoci policie se omezují.

0 5
možnosti
Foto

"Každopádně ať už ty děti začaly s důvodu psychického teroru, nebo naopak luxusu a přepychu nebo z jakéhokoli jiného důvodu, většinou tam vidím jedno společné – neměli jsme na ně čas a náladu." R^

2 0
možnosti

P25a73v64e25l 82V91é70b72r

28. 5. 2014 8:24

Demagogie a klišé, pane Matějko.

Měl jsem čas, měl jsem náladu, žádný luxus, žádný přepych, ani naopak nouze, o psychickém teroru nemluvě, přesto jsem si jako rodič prošel peklem.

Ale, protože jsem si nacházel (tak nějak průběžně) čas, i nálada byla, dopadlo to nakonec dobře.

A příčina? Viz můj první příspěvek...

0 0
možnosti

S tím rozvojem drohové závislosti u dospělých je to možná stejné, ne-li horší, manažer, programátor, účetní potřebují občas dosáhnout výkony vyšší než vysoké a unést vysoké napětí a vypětí, takže nejdříve něco na povzbuzení, pak na usnutí a nakonec na uklidnění nervů. Ani nemluvím o kategorii lékařů, kteří  mají mnohem snazší přístup k potřebným přípravkům a o jejich vytížení, nárocích a vypětí také netřeba mluvit.

Nebo co lidé co po pár desítkách let přijdou najednou o práci a tápou co dále, nebo když už tápu příliš dlouho a rezervy došly a naděje vyhasla?

2 0
možnosti

Obecně  fetují, protože mají možnost co a kdy. Asi by bylo vhodné zpřísnit tresty pro dealery,aby neměli co prodávat / Singapur /,a  pak by je to chtělo motivovat do různých zájmových kroužku. A za další, pokud nemá autoritu rodič, musí ji mít /bohužel/ stát, opět nejlépe učitel.

0 0
možnosti
Foto

J54a89n24a 91M16a29j38o98v83á

27. 5. 2014 21:23

Pokud nemá autoritu rodič, učitel ji fakt mít nebude. To tak nějak nejde z podstaty lidské povahy :-)

7 0
možnosti

J50a37n 46S78o43u38k53u80p

27. 5. 2014 20:36

Že dospělí nezačínají brát drogy je nesmysl. Jde to líp ukočírovat, mnoho lidí začíná s fetem po třicítce. Jednou za čas se oddálit na akci nebo si užít doma poklid s tripem, ale asi těžko vysvětlovat někomu, kdo má vůči drogám takovou vyslovenou pózu. Tahle dikce, že drogy = absolutní zlo, po kterém končí lidi na ulici ve vlastních fekáliích, to jen solidně buduje u dospívajících skvělý dojem zakázaného ovoce. Navíc to není pravda, procento těch životních ztroskotanců skrz fet bude stejné jako u chlastu (legální droga, která patří přitom mezi nejtvrdší).

Jinak, mnoho mladých fetek se právě a naopak etabluje ze zajištěných a tkz. bezpečných rodin, možná by se pan autor divil. Navíc, ne každý fet funguje jako oddalovač od všedních problémů, některé fungují spíš naopak a některé se s psychicky slabšími jedinci přímo vylučují (lsd).

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS